Zeehondjes

Het is veel te weinig bekend dat in Zeeland een grote populatie zeehonden haar leefgebied heeft.Zeehond3.jpg
De rust en de ongewoon pure natuur biedt een perfecte habitat voor deze prachtige dieren. Zowel Natuurpark de Oosterschelde, binnenmeer De Grevelingen en de Noordzee voor de kust van Renesse zijn locaties waar u heel eenvoudig grote aantallen zeehonden kunt spotten.
Een wandeling langs de branding is vaak al voldoende om van heel dichtbij te kunnen ervaren hoe nieuwsgierig zeehonden zijn.

De zandplaten voor de kust van Renesse zijn met het blote oog heel goed te zien. Hier liggen vaak vele tientallen zeehonden te rusten en te genieten van de zon.

Wanneer zieke of gewonde dieren worden aangetroffen komt de E.H.B.Z. in actie. Vrijwilligers verzorgen het dier en zorgen voor transport naar de Zeehondencrèche Pieterburen. Wanneer na enkele maanden zo'n dier voldoende is aangesterkt en gezond wordt bevonden is het de bedoeling dat de oorspronkelijke omgeving wordt uitgekozen om de zeehond weer "uit te zetten".

Vanaf ons strandpaviljoen zijn met een goede verrekijker of telescoop de zeehonden zichtbaar die rusten op de platen voor Renesse. Meer informatie is te vinden op www.zeezoogdieren.org